Osudy zlatých pokladov - Vároš, Milan (Bratislava : Smena, 1967)
História zlatého pokladu, ktorý sa našiel r. 1935 pri stavebných prácach v Košiciach a obsahoval takmer 3000 zlatých mincí, 3 medaily a mohutnú zlatú reťaz. Nevyjasnený osud druhého košického pokladu, ktorý tvorilo 11 sakrálnych predmetov vysokej umeleckej aj historickej hodnoty (s. 130-147).
Keywords: klenoty sakrálne; mince zlaté; poklady zlaté