Kežmarský zlatnícky cech - Toranová, Eva (Martin : Osveta, 1969)
Dejiny zlatníctva v Kežmarku v predcechovom období. Vznik zlatníckeho cechu r. 1713. Artikuly cechu, zoznam majstrov zlatníkov a katalóg zlatníckych prác.
Bratislava, Slovenské národné múzeum
Res. nem., lit
Keywords: cechy zlatnícke; zlatníci