Výskum osady z doby bronzovej v Poprade-Matejovciach - Novotná, Mária; Soják, Marián (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1997)
Nález hrubo odliatej bronzovej ihlice, z ktorej neodstránili zvyšky po odlievacom procese.
Res. nem., lit
Keywords: ihlice; industria bronzová; kultúra lužická; kultúra otomanská; troska železná