Hazai pecsétmetsz‹k - Kemény, Lajos (Budapest : Magyar Tudományos Akadémia, 1904)
Kovorytci vyrábajúci pečatidlá patrili podľa stanov z r. 1529 do zlatníckych cechov. Zmienka o kežmarskom zlatníkovi Nicolausovi von Olomucz, ktorý je autorom pečatidla mesta Bardejov.
Keywords: cechy; kovorytci; pečatidlá; zlatníci