Šebastovce - Gräberfeld aus der Zeit des Awarischen Reiches : Katalog - Budinský-Krička, Vojtech; Točík, Anton (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1991)
Podrobný katalóg nálezov predkladá výsledky výskumu doposiaľ najväčšieho slovansko-avarského pohrebiska v Košickej kotline v mestskej časti Košice-Šebastovce. Tabuľkový prehľad hrobového inventára, nákresy a fotodokumentácia. Kovové artefakty: železné zbrane, nástroje, súčasti jazdeckého výstroja a konského postroja, bronzové ozdoby, odevné doplnky ap.
Keywords: Avari; Slovania; industria bronzová; industria železná; Šebastovce (Slovensko) -- pohrebiská