Umenie kované v zbraniach - Ruttkay, Alexander (Bratislava : Pallas, 1978)
Kovové zbrane ako výraz dobovej technickej zručnosti a umeleckého cítenia. Umelecky zdobený meč z 10. storočia, nález z Košíc-Krásnej n. Hornádom. Cech panciernikov v Košiciach. Zbrojári v Bardejove - najmajetnejší remeselníci v 15. storočí (s. 85-87).
Res. angl., nem., rus., lit
Keywords: meče; panciernici; zbrojárstvo