Sídlisko z doby rímskej a zo začiatkov sťahovania národov v Prešove - Budinský-Krička, Vojtech
Nálezy bronzových a železných artefaktov, ako aj železnej trosky a zvyšky redukčnej pece hovoria o rozvinutej metalurgii a kováčstve v oblasti Šariša v 4.-5. storočí.