Tiszapolgárska kultúra na Slovensku - Šiška, Stanislav
Prvé nálezy zlatej industrie na území Slovenska sú z náleziska tiszapolgárskej kultúry v Tibave. Medené artefakty (náramky, sekeromlaty) z Tibavy, Lúčok a Trhovišťa podporujú predpoklad, že v podvihorlatskej oblasti existovali metalurgické dielne na spracovanie medenej rudy a zhotovovanie výrobkov z medi.