Waffen und Reiterausrüstung des 9. bis zur ersten Hälfte des 14. Jahrhunderts in der Slowakei (II) - Ruttkay, Alexander
Analýza stredovekého nálezového materiálu z rôznych miest Slovenska a troch období: veľkomoravského, staromaďarského a obdobia uhorského štátu. Typológia, datovanie a vývoj zbraní a výstroja (meče, šable, dýky, kopije, sekery, štíty, prilby, panciere a pod.).