Pilinyer Kultur - Furmánek, Václav
Súhrn výskumov materiálnej kultúry z doby bronzovej. Zoznam nálezísk obsahuje aj východoslovenské lokality. Analýza bronzových artefaktov (zbrane, šperky, odevné súčasti). Výskyt bronzovej trosky a suroviny určenej na spracovanie signalizuje existenciu miestnych lejárskych dielní (Ožďany, Stuľany).