K problematike kultúrno-spoločenských vzťahov na sídliskách z doby rímskej na východnom Slovensku - Jurečko, Pavol
Vývoj metalurgie železa, kovania a zhotovovania železných výrobkov v dobe rímskej na východnom Slovensku, hlavne na Spiši, dokladajú zvyšky železnej trosky a železiarskych pecí (Nový Smokovec, Kežmarok, Spišská Nová Ves, Spišské Tomášovce) (s. 320-322).