Erste bildliche Darstellung eines zweirädrigen Wagens vom Ende der mittleren Bronzezeit in der Slowakei - Vizdal, Jaroslav
V náhodne objavenom hrobe z doby bronzovej vo Veľkých Raškovciach sa našli fragmenty bronzových ozdôb.