Medikováčstvo - Toranová, Eva (Bratislava : Tatran, 1991)
Dejinný prehľad medikováčstva včítane procesov získavania medi až po metalurgické a hámorské spracovanie suroviny. Technológie medikováčstva. Cechy a majstri tohto remesla. Obrazová dokumentácia, katalóg výrobkov slovenských medikováčov.
Res. angl., nem., rus., lit
Keywords: medikováčstvo -- cechy -- medikováči -- kotlári