Delá a pušky z Bratislavy : Začiatky výroby strelných zbraní - Nemcová, Zuzana
Stručné dejiny delolejárstva a puškárstva (15.-17. stor.), výrobný postup. Produkcia puškárov v Bratislave, cechový život. Centrá výroby aj v Košiciach, Levoči, Spišskej Novej Vsi, Kežmarku, Gelnici.