Zádielsky poklad - Gašaj, Dárius
Nálezy ojedinelých bronzových predmetov a dvoch hromadných depotov (vyše 100 artefaktov) v oblasti Zádielskej doliny pochádzajú zrejme z miestnych kovolejárskych dielní z doby bronzovej. Zlomkový charakter pokladu a bronzovina dokazujú, že predmety boli určené na pretavenie.