Priemyselná revolúcia a vývin miest za kapitalizmu - Hapák, Pavol
V tabuľkách priemyselných a banských závodov z obdobia od polovice 19. do začiatku 20. storočia sú aj údaje o strojárňach, zlievarňach a iných kovospracujúcich závodoch vo východoslovenských mestách (Košice, Dobšiná, Jelšava, Prešov, Gelnica, Spišské Podhradie, Poprad).