Baníctvo a hutníctvo v Gemeri v Baníckom múzeu v Rožňave - Herčko, Ivan
Expozícia hmotných dokumentov potvrdzuje ťažbu a spracovanie železa v Gemeri od 11.-12. storočia. Prierez vývoja hutníckej techniky, modely pecí, hámra, produkty zlievarní. Súčasné zlievarenské spracovanie železa v okrese Rožňava je zastúpené technológiou odlievania kandelábrov.