Pamiatky z ranofeudálneho obdobia - Pástor, Ján
Výskum kostrových hrobov z 11.-12. stor. a staroslovanských zemníc zo 6.-7. stor. priniesol v nálezovom materiále bronzové a strieborné šperky (liate záušnice, náušnice, závesky, prstene, náhrdelníky) a strieborné mince uhorských kráľov. Železné predmety predpokladajú remeselnú