Pohrebisko z XII.-XIII. storočia v Somotore - Pástor, Ján
Pohrebisko 2 z 12.-13. stor., ležiace v severovýchodnej časti Somotorskej hory, časovo nadväzuje na pohrebisko 1 odkryté na juhu lokality. V inventári sú esovité bronzové záušnice, prstene, náušnica, železná strela a i.