Zpráva o archeologickom výskume Východoslovenského múzea v Košiciach roku 1958 - Pástor, Ján
Nálezový materiál zo sídliska z doby rímskej v Košťanoch obsahuje aj kovové predmety (železné nože, bronzový náramok) a v každej sonde niekoľko kusov železnej trosky. Hrob keltského bojovníka z doby laténskej obsahoval železný meč. Z dvoch pohrebísk na Somotorskej hore pochádzajú strieborné a bronzové záušnice a iné šperky z 10.-13. storočia, ako aj uhorské mince.