Strojársky priemysel na Slovensku v rokoch 1918-1945 - Adamuv, Pavel
Rozvoj strojární a zlievarní na Slovensku po 1. svetovej vojne. Stručné dejiny najväčších závodov od ich vzniku (napr. Fleischer a spol., K. Poledniak, Popradská vozovka a strojáreň D. Halátha a i.).