Pracovné stroje v strojárstve na Slovensku na prelome 19. a 20. storočia - Adamuv, Pavel
Vývoj strojárstva na Slovensku na prelome 19.-20. storočia. Významní výrobcovia pracovných strojov a ich výrobky, ktoré sa zachovali (továreň Ľ. Antóny a syn v Gelnici, železolejáreň Bratia Společný v Moldave nad Bodvou, Buchner a Moskovits v Prešove, Prakovská železiarska akciová spoločnosť L. Csákyho a i.).