Zlatý poklad v Košiciach - Olexa, Ladislav
Unikátny nález z roku 1935 v Košiciach predstavuje zlatý poklad (2920 zlatých mincí, 3 medaily, zlatá renesančná reťaz), ktorý prekonal niekoľkoročnú púť medzi Bratislavou, Prahou a Košicami. Po návrate do Východoslovenského múzea v Košiciach bol sprístupnený verejnosti.