Z dejín a technológie zlatníctva na Slovensku - Toranová, Eva
Vývoj zlatníctva, cechový život, artikuly, hmotné pamiatky. Technológie šperkárstva, kovotepectva, emailérstva, lejárstva, filigránu. Najznámejší zlatníci a ich diela.