Strojársky priemysel na Slovensku v rokoch 1918-1945 - Adamuv, Pavel
Štruktúra strojárskeho a kovospracujúceho priemyslu na Slovensku po vzniku Československa r. 1918. Významné strediská aj na východnom Slovensku, podniky a ich produkcia (Košice, Poprad, Prakovce, Košické Hámre).