Hámornícka kovovýroba v Gelnici na prelome 19. a 20. storočia a jej zánik - Adamuv, Pavel
Novodobá hámornícka výroba v Perlovej doline (Gelnica) od 19. stor. do medzivojnového obdobia 20. stor., keď drobných výrobcov vytlačila strojová veľkovýroba. Hámre na výrobu klincov, reťazí, kovaného náradia a riadu. Výrobná činnosť Štátnej odbornej školy železiarskej v