Pamiatky lejárskej techniky z liatiny na Slovensku - Adamuv, Pavel
Vývoj lejárskej techniky od 18. storočia. Významné lejárne na Slovensku. Druhy liatiny a jej použitie. Typy výrobkov ako objekty súpisu technických pamiatok na Slovensku.