Praveké mesto pod Tatrami - Vladár, Jozef
V opevnenej osade z doby bronzovej pri Spišskom Štvrtku je dokázateľná špecializácia remeselnej výroby. Po prvý raz sa v Karpatskej kotline potvrdzuje výroba zlatých artefaktov priamo v osade. Nálezy pokladov bronzových a zlatých šperkov v každom dome na akropole.