Nové archeologické objavy pod Tatrami - Novotný, Bohuslav
Z výšinného sídliska vo Veľkej Lomnici pochádza hromadný nález bronzových plechov a zdobenej čelenky z doby bronzovej. Železná dýka, ktorá sa našla v studni z doby bronzovej v Gánovciach, je najstarším výskytom železa v strednej Európe.