K niektorým otázkam technického pokroku v železiarskom priemysle na Slovensku v rokoch 1800-1867 - Hapák, Pavol (Bratislava : Vydavateľstvo SAV, 1963)
Technické zdokonaľovanie železiarskej výroby: výstavba vysokých pecí, zavádzanie valcových dúchadiel a parných strojov, prechod od starých foriem skujňovania (vyhne) k veľkovýrobe (pudlovanie), valcovanie. Vývoj technológií a produkcie jednotlivých železiarní v 19. storočí.
Res. nem., lit
Keywords: hámre; metalurgia železa; pece vysoké; železiarstvo