Objavenie sa železného hámru na Slovensku a jeho rozšírenie - Heckenast, Gustáv (Bratislava : Veda, 1977)
Využitie vodnej sily na pohon dúchadiel a kladív v železiarskych hámroch v oblasti Spišsko-gemerského rudohoria. Zakladanie hámrov v 1. polovici 14. storočia a údaje o nich z písomných prameňov (Štítnik, Gelnica, Jasov, Medzev, Dobšiná a i.).
Res. nem., lit
Keywords: hámre