Príspevok k dejinám železiarstva na Slovensku v rokoch 1867-1880 - Šarudyová, Mária (Bratislava : Vydavateľstvo SAV, 1969)
Vývoj železiarskej techniky na Slovensku po rakúsko-uhorskom vyrovnaní, charakteristický priemyselnou veľkovýrobou. Železiarne na Slovensku, ich surovinová základňa, výrobné technológie, sortiment výrobkov a ich kvalita.
Res. nem., lit
Keywords: oceľ; pece vysoké; zlievarne; železiarstvo