Štúdium trosiek a výmuroviek starovekých železiarskych pecí - Cengel, Peter; Javorský, František; Mihok, Ľubomír
Opis taviacich a pražiacich pecí, chemické a štruktúrne analýzy trosky a výmurovky zo železiarskych objektov z doby rímskej (1. stor.) pri Spišských Tomášovciach. Náčrt technológie starovekej výroby železa.