Slovensko v dobe bronzovej - Furmánek, Václav; Veliačik, Ladislav; Vladár, Jozef (Bratislava : Veda, 1991)
Monografia sumarizuje poznatky o hospodárskej a spoločenskej stránke života komunít v dobe bronzovej na Slovensku (2.-1. tisícročie pred n.l.). V jednotlivých podkapitolách sa rozoberajú nálezové zdroje bronzovej industrie a doklady metalurgickej činnosti (s. 162-167), spracovávanie neželezných kovov (s. 221-231), spracovávanie železa (s. 247-252) a hromadné nálezy medených a bronzových predmetov (s. 261-268). Doplnené miestnym a vecným registrom.
Res. angl., nem., lit
Keywords: doba bronzová -- Slovensko; industria bronzová; industria medená; industria zlatá; industria železná