Zlaté dielo zlatých rúk - Zozuláková, Katarína
Folkmársky poklad sa skladá zo 65 zlatých mincí, väčšinou dukátov uhorských panovníkov. Najstarší dukát (Žigmund I. 1387-1401) je z razby košickej mincovne. Košický zlatý poklad patrí k najväčším vo svetovom meradle (2920 zlatých mincí, 3 zlaté medaily a 214 cm dlhá renesančná reťaz). Príbeh jeho objavenia r. 1935 až po konečnú inštaláciu vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach r. 1970.