Vzácne zbierkové predmety STM v Košiciach : Socha železiara - Šarudyová, Mária
Hodnotné umelecké dielo, ktorého autorom je Alojz Stróbl (1856-1926), je súčasťou hutníckej expozície Slovenského technického múzea. Príbeh vzniku a vlastníctva vzácnej sochy.