Strojársky priemysel u nás na prelome 19. a 20. storočia : Kapitoly z dejín strojárskej výroby na Slovensku - Adamuv, Pavel
Úvod do dejín strojárstva v slovenských župách Uhorska. Údaje o zamestnanosti a produkcii v strojárskom priemysle. Najvýznamnejšie podniky sledovaného obdobia, aj lokality na východnom Slovensku.