Keltské žiarové hroby z Valalikov-Koštian - Gašaj, Dárius; Mačalová, Hana (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1987)
Kovový inventár z keltského pohrebiska predstavuje typickú výbavu bojovníckych hrobov: železné zbrane, časti výzbroje a výstroja, súčasti odevov (hroty kopijí, oštepy, meče, pošvy, štíty, sekáče, spony).
Košice, Východoslovenské múzeum
Res. nem., rus., lit
Keywords: Kelti; industria železná