Vítkovce - opevnená osada z neskorej doby bronzovej - Miroššayová, Elena; Javorský, František
Zvyšky šachtových pecí, bronzových predmetov a kadlubov dokladujú kovolejársku činnosť z doby bronzovej v opevnenej osade, ktorá ležala blízko ložísk medenej rudy na podhorí Slovenského rudohoria.