Nález poľnohospodárskych nástrojov na slovanskom sídlisku v Smižanoch - Budinský-Krička, Vojtech
Nálezy slovanských pracovných nástrojov a poľnohospodárskeho náradia zo Smižian a Čingova (ovčiarske nožnice, lemeš, klčovnica, nože, sekery) dokumentujú roľnícko-pastiersky spôsob života.