Záchranný výskum na hradisku Tureň vo Vítkovciach - Veliačik, Ladislav; Javorský, František
Zvyšky opevneného hradiska a otvorenej osady z doby bronzovej pri Vítkovciach (okr. Spišská Nová Ves) obsahovali nepočetný bronzový inventár (strelka, šidlo, nákončie) a kus bronzoviny.