Výtvarné pamiatky Spišskej Kapituly - Špirko, Jozef (Martin : Matica slovenská, 1943)
Medzi zachovanými pamiatkami umeleckých remesiel je zvon majstra Jána Weygla z r. 1424 (Spišská Nová Ves) a zlatnícke práce (kalichy, monštrancia od Jána Szilassyho z Levoče).
Keywords: Szilassy, Ján, -- 1707-1782, -- zlatník levočský; Weygel, Ján, -- 14. stor., -- kovolejár spišský; Spišská Kapitula (Spišské Podhradie, Slovensko) -- výtvarné pamiatky; klenoty sakrálne; monštrancie; zvony