Technická revolúcia v železiarstve - Šarudyová, Mária
Rozvoj železiarskej výroby v 19. storočí a podiel Slovenska na uhorskej produkcii železa. Významné železiarske podniky, strojárska a zlievarenská výroba v Gemeri a na Spiši.