Slovenské železiarstvo v období klasických vysokých pecí - Šarudyová, Mária
Zavádzanie vysokopecnej výroby železa v 17.-18. stor. Technológia skujňovacích hámrov. Železiarska a zlievarenská výroba na Spiši a v Gemeri.