Problémy tovarovo-peňažných vzťahov na Slovensku v 5.-10. storočí - Kolníková, Eva (Bratislava : Veda, vydavateľstvo SAV, 1989)
Analytická štúdia podáva súhrnný obraz vývoja tovarovo-peňažných vzťahov v málo prebádanom "bezmincovom" období na našom území. Vychádza z materiálnych nálezov archeologických výskumov, v ktorých majú dôležitú úlohu kovy (polotovary), kovové artefakty a mince cudzieho pôvodu (rímske, byzantské).
Res. nem., rus., lit
Keywords: Slovania; mince byzantské; mince rímske