Príspevok o živote a práci majstra Jakuba Kalixa : (k materiálom o zlatníctve 19. storočia na Slovensku) - Toranová, Eva (Martin : Osveta, 1962)
O živote a diele levočského zlatníka Jakuba Kalixa (1762-1838). Charakteristika obdobia, keď ručná remeselná práca ustupovala strojovej výrobe.
Res. nem., rus., lit
Keywords: Kalix, Jakub, -- 1762, 1838, -- zlatník levočský; zlatníci