Epizódy zo života medzevských hámorníkov : vo svetle cechových predpisov z 12. decembra 1639, ako aj záznamov v cechovej knihe z obdobia 1770-1818 - Wagenhuberová, Adela (Bratislava : Alfa, 1968)
Artikuly kováčskeho cechu v Nižnom Medzeve z r. 1639 a neskoršie disciplinárne úpravy predpisov. Rozhodnutia cechu o sporoch a sťažnostiach hámorníkov. Stanovy pre obchodníkov so železom z r. 1789.
Štefan Butkovič: Úvod
Keywords: cechy kováčske; hámre