Zpráva o archeologických nálezech v Zadielské dolině - Skutil, Josef (Martin : Muzeálna slovenská spoločnosť)
Náleziská v Zádielskej doline obsahovali o.i. kusy železnej rudy, trosky a železa. Lokalita s materiálnymi dokladmi predhistorického železiarstva si vyžaduje detailnejší archeologický výskum.
Keywords: metalurgia železa; troska železná; Zádielska dolina -- archeologické nálezy