Piliňské pohřebište Barca II a jeho časové a kulturní horizonty - Jílková, Eva
Nálezy z hrobových objektov obsahujú bronzové a zlaté artefakty (závesky, záušnice, ihlica, zlomky šperkov, zlaté náušnice). Problematika pilinskej kultúry v interpretácii rôznych autorov.