Nálezy z hradu Kysak - Uličný, Marián (Košice : Východoslovenské múzeum, 2001)
Súbor kovových predmetov obohacuje materiálne doklady stredovekej kovovýroby na východnom Slovensku (13.-15. stor.). Obsahuje železné zbrane a súčasti jazdeckého výstroja, pracovné nástroje a predmety bežnej potreby, ako aj výrobky z farebných kovov: liate ozdoby, pracky, hrkálky, šperky. Bronzový plech s vykrojenými krúžkami svedčí o miestnej výrobe (buď ozdobné kovania, alebo peňazokazectvo).
Res. nem., lit
Keywords: bronz; ozdoby liate; zbrane železné